Stikstof berekening:

Voor alle bouwprojecten geldt de verplichting om stikstofberekeningen te maken bij het aanvragen van een omgevingsvergunning om de mogelijke stikstofneerslag in omliggende Natura2000-gebieden te beoordelen. Dedden Bouwadvies voert deze stikstofberekeningen uit. Als je een stikstofberekening nodig hebt voor jouw bouwproject om een omgevingsvergunning te verkrijgen, ben je bij ons aan het juiste adres.

De berekening van stikstofdepositie is van belang om te voldoen aan de huidige wetgeving, die significant negatief effect in natuurgebieden als gevolg van stikstofdepositie uitsluit. Het tijdig uitvoeren van deze berekeningen is essentieel voor de goedkeuring van bouwplannen en het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Een stikstofberekening analyseert de stikstofemissie op de betreffende locatie en modelleert de verspreiding ervan in de nabije omgeving. Wanneer de locatie zich binnen een relatief beperkte afstand, doorgaans 1 à 2 kilometer, van een Natura2000-gebied bevindt, is de waarschijnlijkheid groot dat deze emissie invloed heeft op dat specifieke natuurgebied.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en Achternaam:
Adres
Offerte voor:
Selecteer type bouwwerk.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 5 bestanden uploaden.

Het Stikstoftraject

Benodigde gegevens:

Om een stikstof berekening te maken zijn we verschillende gegevens nodig.

  1. Plattegrond en doorsnedes,
  2. Situatietekening,
  3. Installatieconcept indien aanwezig.

Aanlegfase

Tijdens de bouwfase is er sprake van stikstofuitstoot, afkomstig van fossiele verbrandingsmotoren. Dit wordt in kaart gebracht door middel van een Aerius/stikstofberekening. Nadat u uw bouwplannen/gegevens heeft ingediend, wordt er een berekening gemaakt. Hierbij worden zowel de vervoersbewegingen als het gebruik van bouwmaterieel zoals een shovel en een kraan in kaart gebracht. De uren worden realistisch ingeschat en het verbruik van de machines wordt berekend.

Als uit de berekening blijkt dat uw bouwplan een uitstoot van 0,00 mol per hectare per jaar heeft, voldoet u aan de huidige regelgeving en zal stikstof geen belemmering vormen voor uw bouwactiviteiten.

Gebruiksfase

Na de aanlegfase volgt een berekening voor de gebruiksfase, waarin wordt aangegeven hoeveel vervoersbewegingen worden verwacht en de hoeveelheid stikstofuitstoot die dit met zich meebrengt. Als uit de berekening blijkt dat uw bouwplan een uitstoot van 0,00 mol per hectare per jaar heeft, voldoet u aan de huidige regelgeving en zal stikstof geen belemmering vormen voor uw bouwactiviteiten.

Indien er tijdens de aanlegfase of gebruiksfase een stikstofuitstoot van 0,01 mol of meer wordt vastgesteld, dient intern salderen te worden overwogen, mits dit mogelijk is. Als het resultaat positief is, 0,00 mol/ha/jaar, kan uw bouwplan doorgang vinden.

Indien intern salderen geen oplossing biedt, kan er gekeken worden naar extern salderen* of kan een ecologisch onderzoek worden uitgevoerd. Dit brengt echter aanvullende kosten met zich mee. Als dit nog geen oplossing biedt, kan worden overwogen om een ADC-toets uit te voeren.

*Of extern salderen toegepast mag worden is afhankelijk van de provincie.

Wat kunt u van ons verwachten

Het proces

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam en Achternaam:
Adres
Offerte voor:
Selecteer type bouwwerk.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 5 bestanden uploaden.

Scroll naar boven